22 april 2017

Senaste nyheterna

Banan

Klicka på kartan för större bild

Vi springer på Djurgården och Östermalm

Start och mål är vid Sjöhistoriska museet. Du springer två varv på en superfin bana genom Kungliga nationalstadsparken på Gärdet och Djurgården i Stockholm, med en extra slinga på Östermalm under första varvet. Du passerar vackra byggnader, skogar, öppna marker och stränder – allt detta bara ett stenkast från centrala Stockholm. Underlaget är främst asfalt, med kortare sträckor på grusvägar.

Längs banan kommer det att finnas sex vätskekontroller där det serveras sportdryck och vatten, samt ett par energikontroller. Musik, speakers och olika happenings jobbar upp en grym stämning längs banan och vid målet. Skulle någon löpare få problem längs banan har vi läkare och sjuksköterskor som står beredda att hjälpa till.

Banan är kontrollmätt

Distansen är 21 098 meter, standard för halvmarathon. Banan är kontrollmätt av en certifierad kontrollant från Svenska friidrottsförbundet.